tijdschriften

startpagina
nab-werkblad
limburgs landschap

 

 
Toen ik zo'n 15 jaar op een basisschool had gewerkt, wilde ik wel eens iets anders. En dat lukte. Er was iemand nodig om een nieuw tijdschrift op te zetten. Een tijdschrift over natuur en milieu voor leerkrachten op de basisschool. Dat leek me heel erg leuk. Maar ja, ik had nog nooit van m'n leven een tijdschrift gemaakt. Toch solliciteerde ik en tot mijn verrassing kreeg ik die baan van hoofdredacteur van Natuur aan de basis (Nab). 

Als hoofdredacteur moest ik zorgen dat het tijdschrift elke keer weer op tijd in de brievenbus van de lezers plofte. En in elk nummer moesten natuurlijk goeie artikelen komen. Zo'n tijdschrift maken doe je niet alleen. Er werkten heel veel mensen mee. Biologen, aardrijkskundigen, sterren- en weerkundigen, onderwijskundigen, basisschoolleerkrachten en anderen die ervaring hadden met natuur en onderwijs. Hun artikelen werden door mij en de redactie nagekeken en verbeterd. Maar daarmee is zo'n tijdschrift nog niet klaar. Er moeten nog tekeningen en foto's in. Dus ging ik op zoek naar illustratoren en fotografen. Was alles klaar voor het volgende nummer, dan verhuisde het hele pakket spullen naar de vormgever die het tijdschrift op zijn pc-scherm in elkaar zette. Daarna moest in de drukproef gekeken worden of alles op de goede plaats stond en of er misschien nog foutjes over het hoofd waren gezien. Tenslotte kwam het blad bij de drukkerij  en rolde het na een paar uur van de persen. Dan zag je het blad voor het eerst in het echt en dat was altijd een belevenis. Eindelijk klaar! Op naar het volgende nummer.

Af en toe liet ik een familielid op het omslag zetten, dat vond ik leuk en dat familielid ook. 

Hier m'n nichtje Natasja en neefjes Merijn en Toby.
 

                                       

 

 

 

 

Hier mijn neefjes Marius en Olivier, en m'n zus Renée.

Als je een werkblad uit Natuur aan de basis wilt bekijken, klik dan hier op werkbladen.

Ik heb acht jaar voor Natuur aan de basis gewerkt en toen werd het tijd om weer andere dingen te doen. Zoals werken voor het tijdschrift van Het Limburgs Landschap.

startpagina nab-werkblad limburgs landschap

Copyright © 2004 Ditte Merle
Last modified: november 24, 2021