'wilde' bespreking

startpagina
omhoog

 

 
De Nederlandse Bibliotheekdienst (NBD) schrijft boekbesprekingen van nieuwe boeken. Als een boek goed door de NBD wordt besproken, kopen de bibliotheken meer exemplaren van dat boek en kunnen dus meer kinderen het boek lenen. Ook andere bedrijven gebruiken de besprekingen van de NBD. Zoals internetboekhandel bol.com. Is die bespreking negatief (en soms is dat niet terecht), dan ben je als auteur in de aap gelogeerd. Dan krijgen mensen die jouw boek bij bol.com willen bestellen, elke keer die negatieve bespreking te zien. Geen leuke reclame voor je nieuwe boek!

Hieronder staat de NBD-bespreking van Wild verliefd, die je dus ook bij www.bol.com kunt vinden (gelukkig positief... zucht).

Wild verliefd - Alles over liefde en seks bij dieren

Hoe een niesende opossum zich met een gevorkte piemel voortplant.... In dit kunstzinnig in zwart-rode zeefdruk vormgegeven boek, wordt het seks- en liefdesleven van meer dan honderd diersoorten beschreven. De opossum (het buideldier) is de laatste in de rij van gewone en meer bijzondere diersoorten waarvan het waargenomen voortplantingsgedrag breeduit, realistisch feitelijk (niet schokkend) en verhalend met een humoristische ondertoon uitgelegd wordt. Daarbij is het opmerkelijk dat de biologen vroeger waarnemingen heel anders duiden dan de huidige wetenschappers dat doen. En juist dat wordt door de schrijfster helder en gedetailleerd uit de doeken gedaan. Het is daardoor een mooi, exact, uitgebreid (152 p.) en volledig seksdierenboek, met heel veel verrassende wetenswaardigheden, feitjes en grapjes. Gelukkig zijn de twaalf hoofdstukken door kleur en kopjes in stukken gedeeld: zodat je op willekeurige plekken in het boek kunt beginnen te lezen. Het register op diersoort helpt daarbij. Ook de conclusies per hoofdstuk (met een knipoog) zijn handig. De auteur heeft inmiddels al heel wat informatieve dierenboeken op haar naam staan. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar; ook leuk voor volwassenen.

(NBD|Biblion recensie, G. Koops)


Wil je een andere wild verliefde recensie lezen?

  1. Dagblad De Limburger (14 februari 2009)
    Deze bespreking stond ook in Dagblad De Limburger en Brabants Dagblad.
  2. Boek en Bank (23 februari 2009)
    Deze bespreking wordt ook gebruikt door de Bruna-winkel op internet.
  3. NRC Wetenschapspagina (28 februari 2009)

 

 

 

startpagina omhoog

Copyright © 2004 Ditte Merle
Last modified: november 24, 2021